Fietsverslagen heden en verleden

Terug naar navigatie Fietstochten

Fietstochten in het jaar 2019 (201902)

(Klik op de foto’s en onderstreepte namen  voor mogelijk meer informatie)

Fietsen voorjaar-zome2019-01 Fietsen voorjaar-zome2019-01

(Klik op de foto’s  en onderstreepte woorden voor mogelijk meer informatie)

Fietsen voorjaar-zomer2019-03 Fietsen voorjaar-zomer2019-03

Donderdag, 11 juli 2019. Gisteren werd ik gebeld dat mijn Gazelle was gerepareerd. Ze hadden het onderdeel niet kunnen verkrijgen, maar het probleem was wel opgelost. Ik sprak af, dat ik de fiets vandaag zou ophalen. Ik was al lang niet erg tevreden over mijn Gazelle en dit bij de afgelopen onderhoudsbeurten telkens vermeld.. Ik vond de ondersteuning die ik tijdens het fietsen kreeg voor mij minder dan bij de tijdelijke leenfietsen. Daarom vroeg nu om een gesprek met Hoogeveen of inruil mogelijk was bij een fiets conform de aanbieding van vorig jaar september 2018.

Daarop werd een verkoopgesprek ingezet voor het bepalen van het type nieuwe fiets en de inruilprijs voor mijn oude Gazelle. Over het type waren we het snel eens, maar de prijs die ik moest bij betalen was een ander verhaal. Bovendien was mijn Gazelle weer een jaar ouder en was net gerepareerd. Er werd door Hoogeveen op mijn Gazelle gefietst om de waarde te bepalen en deze vond, net als ik, dat de ondersteuning minder was. Ik mocht toen op een vergelijkbare Gazelle fietsen (even oud!!) En deze fiets scoorde duidelijk veel beter!! Uiteindelijk werd mijn keus De “Giant Entour E 0+Disk” met een zwaardere accu (500 Wh), een computerbesturing, een groot display met alle informatie die je wil hebben tijdens het fietsen en een dichte kettingkast. De “deal”werd uiteindelijk 2012 €, maar wel met 8 weken levertijd en dat was minder. Ik hoefde echter de reparatie van mijn Gazelle dan niet te betalen. Het betekent, dat ik pas eind augustus mijn nieuwe fiets heb. Nu maar hopen dat mijn huidige Gazelle het voorlopig blijft doen.  Dat was het wel weer.


Dinsdag, 16 juli 2019. Vandaag had Hennie een leuke rit voorbereid.

Het zou Schoonhoven worden, maar anders dan anders naar Willige Langerak. Een dorp oostelijk van Schoonhoven, een paar kilometer verderop aan de Lek.  De rit ging via Vlist naar Schoonhoven en door Schoonhoven naar Willige Langerak. Henny was daar al eens eerder geweest en kende de route. Onze koffiestop “De Wilgesprong” bleek vlak bij het streek museum “De Wielewaal”  in Langerak te zijn. Trudy was in dat museum een paar maanden geleden ook geweest voor haar knutselhobby. Een volgende keer wil ik dat museum ook wel eens zien. Het moet daar heel mooi zijn met een uitgebreide streekhistorie.

Wij hebben vandaag lekker op het terras koffie gedronken.  Naast de lunchroom was er ook een leuk winkeltje met streekgebonden producten, waar we natuurlijk allemaal wel even wilden kijken. Na de koffie vertrokken we weer huiswaarts. De rit ging weer binnendoor naar Stolwijk en toen langs de N207 naar Gouda. Het was weer een mooie nieuwe bestemming. Altijd leuk.


Dinsdag, 23 juli 2019. Vandaag wordt het erg warm. Het wordt ruim 35  graden met smog!! Het KNMI heeft kode geel afgekondigd en dat wordt vooral binnen blijven en je rustig houden.

Afgelopen zaterdag ben ik naar Hoogeveen geweest om een paar vragen beantwoord te krijgen over mijn nieuwe fiets. Allereerst heb ik gehoord dat mijn nieuwe fiets al komende vrijdag wordt geleverd. Ze hebben de fiets in Arkel gevonden en de fietsenwinkel daar zal hem deze week nog overdragen aan Hoogeveen. Ik hoef nu gelukkig niet 7 tot 8 weken te wachten. Ik heb een lijstje aan Hoogeveen gegeven wat ik  allemaal op de fiets wil hebben (aangepast zadel, spiegel, klaptrappers, automatische trapondersteuning, etc.). Bovendien kreeg ik een leenfiets mee tot de nieuwe fiets geleverd zou worden. Ze zullen me vrijdag bellen als alles gemonteerd is en de fiets rijklaar is gemaakt

En verder, zoals het er nu uitziet, gaan we eind november weer overwinteren in Spanje. Maar dat duurt nog wel even. We zullen zien.wat het wordt.


Nu nog even wat over de fietstocht van vandaag melden. Toen ik vandaag op de opstapplek op de Markt van Gouda aankwam werd er bij de bankjes aan de kant van de Markt in de schaduw verzameld. Ondanks de warmte arriveerde er toch een flinke groep deelnemers. Het zou een relatief korte tocht gaan worden was de verwachting. Johan stelde het Golfterrein in Nieuwerkerk voor.als bestemming. Bestemming Schoonhoven viel af, daar we daar de vorige week al waren geweest.

Johan en Adri gingen voorop en wij volgden. Het werd een rustige tocht. Er stond weinig wind en het was heerlijk om nu langs de Hollandsche IJssel te fietsen..We bereikten snel onze bestemming. Onderweg was het soms even zoeken naar het juiste fietspad, waardoor we plots flink moesten remmen. We blijken toch steeds weer te kort op elkaar te fietsen. Maar alles ging gelukkig goed. Op onze bestemming aangekomen konden we lekker uit de zon onder de parasols gaan zitten. De koffie was weer heerlijk! De terugweg ging ook vlot. We fietsten deels op de dijk en deels een stuk er achter. Na de Juliana Sluizen bij Gouda gaf ik de voorkeur aan de snelste weg naar huis, daar het toch snel warmer werd.. Het zat er weer op en het was een korte, maar gezellige tocht. Tot de volgende keer!!

(Ik krijg nog de fotos die zijn genomen bij de Golbaan)


Maandag, 29 juli 2019. Afgelopen zaterdag was het dan zover en kon ik mijn nieuwe fiets ophalen. Toen ik aan kwam stond de fiets al klaar. Alle extra’s waren gemonteerd, doch ik was de spiegel vergeten. Maar die haal ik wel bij de ANWB. Dat is wat dichterbij.  Na het afrekenen ben ik trots als een pauw naar huis gereden. Alles werkte zover ik kon zien prima. Ik had er een heel boekwerk (in 3 talen…) bij gekregen. Achteraf bleek het display van mijn ondersteuningssysteem er niet in te staan. Ja, dat was weer jammer. Die was toch weer even  anders dan in de boeken stond vermeld. Dat zal ik dan zelf moeten uitzoeken of moeten Googlen op Internet. We zullen zien. Eerst maar oefenen en de fiets leren kennen. Morgen krijgt de fiets de “vuurdoop” en moet hij mee met de fietsgroep. .Dat was het voor vandaag.


Dinsdag, 30 juli 2019. Ondanks de altijd aanwezige de discussie op de opstapplek werd de bestemming nu snel vastgesteld. We gingen op het voorstel door Johan naar Schoonhoven. We wilden daar aan de lek koffiedrinken. En zo gezegd, zo gedaan.  We vertrokken , met Adri en Johan voorop, eerst richting Haastrecht en vervolgens langs de Vlist naar Schoonhoven. Het was na een korte koele periode met wat buien en onweer nu weer warm aan het worden. Maar vandaag was het heerlijk fietsweer. De rit naar Vlist en vervolgens langs het kronkel-riviertje De Vlist is altijd leuk. Al hebben een paar medefietsers een hekel aan het eerste gedeelte van het fietspad langs de Vlist. Het is dan altijd oppassen voor het losse grint. Maar het is toch altijd beter dan het fietsen op de gevaarlijke provinciale weg aan de westkant van de Vlist. Maar deze discussie is al oud, maar de meerderheid van de deelnemers rijdt het liefst op het rustige grintpad. De rest van het fietspad verder op is wel geasfalteerd. Vervolgens langs het stadje Vlist, dan via de Bon Repas, het fietspad langs de Vlist, naar Schoonhoven. Dit laatste gedeelte was nu afgezet met pillonnen en er stonden twee verkeersregelaars het fietsverkeer te regelen. Maar wij mochten gelukkig toch verder rijden. De zon scheen en de temperatuur werd heerlijk. In Schoonhoven aangekomen waren we snel op onze bestemming “Brasserie de Veerpoort”, naast de veerpont van Schoonhoven. We konden heerlijk op het terras zitten en hadden een prachtig uitzicht op de voorbij varende schepen op de Lek.  Het is een plek waar je graag de hele dag wil zitten als het goed weer is zoals nu. Maar, dat kon vandaag helaas niet. De koffie was weer heerlijk en na enige tijd was het vertrek naar huis weer aangebroken. De terugweg ging eerst een stuk over de Lekdijk en vervolgens rechtsaf naar het vertrouwde fietspad naar Stolwijk. Daarna waren we weer snel in Gouda. De nieuwe fiets deed het uitstekend, maar ik heb nog veel uit te vinden, dat werd mij tijdens de tocht wel duidelijk. Maar dat komt nog wel. Het was een heerlijke tocht en altijd leuk om weer eens naast andere medefietsers bij te praten tijdens de rit.. Bij de Haastrechtse brug ging ieder weer zijns weegs en was ik weer gauw thuis. Dat was het wel weer voor vandaag.

Mijn fietsenmaker

Hoogeveen Gouda

Lunchroom De Wilgensprong

in Willige Langerak

Mijn nieuwe fiets de Giant Entour E 0 Disk, een mooie comfortabele fiets.

Koffie drinken bij de brasserie “De Veerpoort” in Schoonhoven