Fietsverslagen heden en verleden

Terug naar navigatie Fietstochten

Fietstochten in het jaar 2019 (vervolg)  (201905)

(Klik op de foto’s en onderstreepte namen  voor mogelijk meer informatie)

Fietsen voorjaar-zomer2019-04 Fietsen voorjaar-zomer2019-04

(Klik op de foto’s  en onderstreepte woorden voor mogelijk meer informatie)

Fietsen voorjaar-zomer2019-06 Fietsen voorjaar-zomer2019-06

Dinsdag, 1 oktober 2019. Door mijn blaasontsteking ben ik vandaag nog niet gaan fietsen. Ik moet vaak plassen en dat is niet handig tijdens het fietsen. Bovendien zijn de weersvoorspellingen voor vandaag matig. Maar as vrijdag wil ik wel weer aan de bak als het redelijk weer wordt. Alleen als het regent bij vertrek ga ik niet mee. Verder gaat het mij langzaam de goede kant op. Het is al veel beter dan afgelopen weekend. Mijn kuur duurt nog 5 dagen en dan moet het over zijn. We zullen zien. Vanaf hier wens ik de fietsclub van vandaag een fijne rit toe. Tot vrijdag en veel plezier.


Donderdag, 3 oktober 2019. Morgen wordt het weer fietsen. De blaasontsteking is gevoelsmatig over. Ik moet nog wel mijn kuur afmaken, maar we zijn op de goede weg. Het is vandaag slecht weer. Zo nu en dan vallen er flinke buien. Vanochtend was ik op de fiets naar de supermarkt gereden en op de terugweg ging het weer even los. Ik zat er midden in en ik wist gelukkig dat ik een paar poncho’s.in mijn fietstas had zitten. Maar voordat ik die poncho om had was ik al flink nat. Zo een poncho is heel compact opgevouwen en zie die dan maar in de stromende regen te ontrafelen en snel aan te trekken. Nu, dat lukt dus niet heb ik gemerkt. Bovendien moet je voorzichtig zijn want er zit zo een scheur in. Uiteindelijk lukte het en kon ik verder nat naar huis fietsen.… Tijdens de fietstochten krijgen we ook zo nu en dan een bui en dan hebben mijn medefietsers ook soortgelijke poncho’s. Dat loopt niet altijd goed af. Tijdens een van die buien  waaide een poncho over het hoofd van een fietser en die zag niets meer. Toch wel erg gevaarlijk. Gelukkig liep het hier wel goed af, maar het kan ook anders aflopen. De weersverwachtingen zijn niet goed voor morgen, morgen zien we wel of ik ga of niet.


Vrijdag, 4 oktober 2019. Vandaag ben ik toch gaan fietsen. De opstapplek was weer Excelsior om 09.30 uur. Toen ik aankwam stond er al een deelnemer …….te wachten. Maar er kwam niemand meer aangereden. Waarschijnlijk zijn de anderen toch thuis gebleven vanwege het slechte weer wat verwacht werd. Toen om 09.35 nog niemand kwam besloten dan maar zelf te gaan. We wilden geen lange tocht te maken en besloten naar Reeuwijk-dorp , winkelcentrum, te gaan en bij Delifrance koffie te drinken.

Toen we in Reeuwijk-Dorp aan kwamen probeerden we nog naar het Streekmuseum te gaan, mar dat was alleen in het weekend nog open.

Aldus ten maar doorgereden naar het winkelcentrum. De koffie was heerlijk. Daarna zijn we rond de Surfplas gereden, langs Reeuwijkse Hout  en zo weer terug naar Gouda. Het was toch weer een leuke rit en het is toch altijd leuk om weer eens naast iemand anders te fietsen. Tot de volgende week.


Dinsdag 15 oktober 2019. Vandaag was het even afwachten voordat ik de beslissing nam om te gaan fietsen. Het had van nacht  bijna de gehele nacht flink geregend en toen ik wakker werd waren de straten nog nat met flinke plassen. Maar het was nog steeds zwaar bewolkt,maar gelukkig droog. De opstaptijd is dinsdag sinds het begin van oktober 10.00 uur geworden en daardoor hebben we wat meer tijd. Toen ik op de Markt aankwam stonden er al een aantal fietsers klaar. Johan arriveerde ook kort daarna. Er was weer enige discussie waar we naar toe gingen als gevolg van de dreigende bewolking. Johan stelde voor om naar Bergambacht te gaan via Berkenwoude en Stolwijk. Dat werd goed bevonden en Johan ging op weg en wij volgden. Buiten enkele spatjes bleef het droog, maar ik had op de Markt toch mijn regenbroek aangetrokken. De temperatuur was wat minder dan in de vorige dagen, maar het was goed fietsweer. Het was weer een tocht dwars door de polder, soms over smalle fietspaden en soms over doorgaande wegen. In Berkenwoude overwogen we nog even om daar koffie te drinken, maar de meesten wilden door fietsen. Zo ging het verder richting Stolwijk en daarna naar Bergambacht. Het was een leuke tocht met hier en daar een wat andere invulling. Leuk toch?  In Bergambacht zijn we weer bij ons vertrouwde bakkertje koffie wezen drinken. Het was overigens druk in Bergambacht. De koffie was heerlijk en we kregen er nog een schaal lekkere koekjes bij. Na weer lekker bijgekletst te zijn en ondertussen onze koffie te hebben gedronken gingen we weer via de kortste weg terug naar Gouda. Alles bijelkaar hebben we vandaag toch weer meer dan 30 km gereden. Dat was het wel weer voor vandaag. Tot de volgende keer!!


Dinsdag, 22 oktober werd de bestemming Oudewater. Het was een bekende route voor ons. We reden eerst richting Vlist en toen via een heel slecht fietspad door de polder naar Oudewater. Het laatste deel van het fietspad gaat daar over een soort brug over het water. Heel speciaal. We kwamen nu anders Oudewater binnen dan de vorige keren, maar bereikten toch snel het centrum. We dronken weer koffie op ons vertrouwde adres op de Markt. Daar kregen we weer die heerlijke kleine glaasjes met wat drank en slagroom bij de koffie, heerlijk!  De terug rit is ook altijd leuk om dwars door de polder in alle rust te fietsen. Het was weer een heerlijke fietsdag.Vrijdag, 25 oktober 2019.  Vandaag kozen we op aangeven van Joke, als bestemming “De Molen” richting Capelle. Ik had er nog nooit van gehoord.

Er werd wel uitgelegd dat dit na Moordrecht aan de rijksweg over de dijk van de Hollandsche Ijssel ligt. Nu ik besloot het.  maar af te wachten, maar kon het nog steeds niet plaatsen. Ik wist de richting en we vertrokken met Joke voorop. Daarna besloot ik Joke gezelschap te gaan houden. We moesten de stad door om richting Moordrecht op te kunnen pVandaagakkken. Aales ging goed en bij de Juliana Sluizen pikte we het fietspad richting Moordrecht op. Tot Moordrecht was het bekend terrein. Daar fietsten we door het leuke Moordecht en volgden de dijk verder. Het duurde toch nog even voordat ik op aanwijzing van mijn fietsgezelschap in de verte een molen zag. Het was nog wel ver weg, maar het doel was gesignaleerd. Toch duurde het nog even voordat we op onze bestemming arriveerden. De molen stond op de dijk langs de provinciale weg en we moesten onze fietsen aan de binnenzijde van de dijk parkeren. Ik heb gelukkig een goed slot op mijn fiets, want als ik mijn fiets niet kan zien vind ik het toch link. Onze bestemming zag er goed uit en ik was er binnendijks al vaak langs gereden, maar ik wist niet dat je daar op de dijk koffie kon drinken. Het bleek een leuke locatie met een bakker beneden en boven op dijkhoogte een leuke entourage met uitzicht op de rivier. Altijd erg leuk. Je kon daar diverse baksels kopen die beneden in de bakkerij zojuist  gebakken waren. We werden bediend door mensen met een geestelijke beperking, zoals ik dat al bij de Wereldwinkels had ervaren. Ze deden erg hun best en de bediening ging vekkeloos, klasse!!  De koffie was prima en na afloop heb ik nog een paar heerlijke koeken gekocht. Het was weer erg gezellig.  De terugweg ging weer via de kortste weg naar Gouda. Bij de Juliana Sluizen waaierden we weer uit elkaar en reed ik alleen richting binnenstad. Dat was het wel weer.


Dinsdag, 29 oktober 2019.  Vandaag niet gaan fietsen. Ik ben naar mijn kinderen en kleinkinderen geweest in Loon op Zand. Ik had van de week een afspraak gemaakt met met mijn zoon en dochter. Het was weer een tijdje geleden dat ik daar was. Allereerst ben ik naar mijn dochter geweest en heb daar heerlijk tussen de middag gegeten. Het was erg gezellig en we hebben weer lekker bij kunnen kletsen. Ik had haar beloofd om eens naar de beveiliging van haar PC te kijken. Daarna had om 15:30 afgesproken met met mijn zoon als de kleinkinderen uit school waren. Ik beloofde mijn dochter die avond terug te komen voor haar PC-problemen. Daarna vertrok ik snel naar mijn zoon en kleinkinderen. We hebben toen samen heerlijk bij de WOK gegeten. Het was weer een leuke dag geworden.“Molen Windlust” langs de Hollandsche IJssel-dijk

Een mooie locatie

Nieuwerkerk a/d IJssel

Met bakkerij en ontvangstruimte

“Molen Windlust”, een gezellige locatie met een mooi uitzicht op de Hollandsche IJssel met heerlijke koffie, koekjes en brood uit eigen bakkerij,

met een vriendelijke bediening.

Een echte aanrader!


Dinsdag, 5 november 2019. Vandaag waren de verwachtingen dat alleen vanmiddag wat regen werd verwacht en dat het maximaal 8 graden zou worden. Het is herfst en dan is dit weer te verwachten, maar het kan dan best goed fietsweer zijn en dat was het dan ook. Wel wat fris, maar vanmorgen in ieder geval droog. Ik had uit voorzorg mijn handschoenen aan gedaan en dat was maar goed. Onze bestemming werd Bergambacht. Gezien de verwachtingen en het late uur van vertrek was dit de beste keus vonden we. Er stonden al 7 personen te wachten bij het stadhuis en toen Jannie was gearriveerd vertrokken we.

We reden via de Haastrechtsebrug, kortste weg langs de N207, richting Stolwijk en daarna binnendoor naar Bergambacht.  Bij de bakker werd weer koffie gedronken. Tussendoor ontstond er tijdens de koffie nog een dicussie over de geserveerde koekjes. We opteerde voor 18 koekjes en het waren er minder… maar dat werd in de minne opgelost ;-)).  De  koekjes waren overigens erg lekker!! Het was weer  gezellig. Op de terugweg werd wat meer door de polders gereden en bij Stolwijk kwamen we weer op de oude bekende weg langs de N207 uit. Nar bijna 30 km zat de rit er weer op. Dat was het voor vandaag.


Vrijdag, 8 november 2019.

Het was prachtig weer vanmorgen, maar wel erg fris. Het wordt nu permanent handschoenentijd als het kouder gaat worden. Maar het is inmiddels november en het jaar schiet op. Ik was vandaag aan de late kant wakker geworden. Maar door me snel door het “ochtendprotocol” te werken was ik toch nog op tijd voor mijn vertrek naar de opstapplaats bij Excelsior. Ik had gisteren voor de zekerheid mijn accu al opgeladen. Je weet immers maar nooit. Onderweg naar de opstapplaats was het behoorlijk koud. Voordat ik arriveerde bij Excelsior had al flinke koude vingers, ondanks mijn handschoenen. De volgende keer maar wanten aantrekken, want die zijn over het algemeen warmer. Er was nog niemand aanwezig op de opstartplek. Maar ik was toch nog vroeg. Tegen 09.30 uur kwam Iet aanfietsen. Iet is nog maar pas lid van onze fietsgroep op vrijdag. We zijn nog even blijven wachten op mogelijke medefietsers, maar niemand verscheen. Het bleek vandaag ook wandeldag van de SVMH te zijn, waar een aantal van onze fietsers vaak ook aan deel nemen. Uiteindelijk besloten we na enige tijd gewacht te hebben maar te vertrekken. We kozen voor een korte rit via Vlist naar Stolwijk om daar koffie te drinken. Zo gezegd zo gedaan. De rit naar Vlist kennen we op ons duimpje. Iet fietst ook regelmatig in de omgeving vn Gouda en kende de weg ook. Toen we Vlist voorbij waren kozen we voor richting Stolwijk, maar na een aantal kilometers was de weg afgesloten. Er stond een verkeersregelaar en we mochten er niet door zoals de vorige keer. Ze waren nog steeds aan het asfalteren en wilden geen verkeer op deze weg. We moesten verder rijden richting Bergambacht om uiteindelijk via de Schoonouwenseweg naar Stolwijk te rijden. We kwamen feitelijk vlak langs Bergambacht, maar reden toch door naar Stolwijk. We kwamen ook weer langs mijn Camperstalling Verkade. Tenslotte arriveerden we in het centrum van Stolwijk waar op dat moment markt was. We hebben daar relaxed binnen koffie gedronken. En daarna de terugweg naar Gouda genomen. Toen zat de rit er weer op. Dat was het wel weer voor vandaag.


Onze koffieplek in Stolwijk…